Yemek ya da su olmadan saatlerce kalabilirken, nefes almadan, birkaç dakika dahi yaşayamayız. Nefes sadece bedensel kaynağımız değil, beden ve ruh arasındaki bağlantıyı her an kuran yaşamsal köprümüzdür.
Küçük yaşlardan itibaren ifade edilmemiş duygularla, bilinçsizce kodladığımız korkularla, kendimize ve yaşama ilişkin inanç kalıplarıyla nefesimizi limitleriz. Bu limitler zihinsel ve bedensel seviyede oluşurken, biz de bizi yaşatan, her an canlılığımızı sağlayan kaynağımızla, yaşam enerjimizle bağlantımızı yitiririz.
Özümüzde ruhumuzdan ayrı düşmesek de, bu bağlantıyı kaybetmek, yaşam kaynağımızdan ayrı olduğumuz düşüncesini yaratır. Bu ayrılık düşüncesi neticesinde ise acı, keder, kaygı ve korkuların sürekliliği kaçınılmaz hale gelir. Stres yaratan düşünce sistemi, bedeni stres altında tutan limitli nefes alışkanlığı anlamına gelir.
Nefes, hem kontrol edebildiğimiz, hem de edemediğimiz denge kuvvetidir. Yaşamda elimizde olan (kontrol edebildiklerimiz) ve olmayan (kontrolümüz dışındakiler) arasındaki denge merkezini bulabileceğimiz yegâne kaynaktır.
Dönüştürücü Nefes Koçluğu sürecinde öncelik, negatif duygu ve düşünce sistemiyle limitlenmiş nefesin açılması ve doğal haline dönmesidir. Uzun yıllar boyunca bastırılan duygular ve nefesi tutma alışkanlığıyla bloke olan enerji, beden haritasında belirli noktalarda birikir. Zamanla doğal nefesimizden uzaklaşmamız demek, bütünsel doğamızdan uzaklaşmamız anlamına gelir.
Dönüştürücü Nefes Koçluğu ile nefes kendi doğasına dönerken, bireyin duygusal ve zihinsel dönüşümü de gerçekleşmekte ve yaşamı bütünsel olarak iyileşmektedir.
Bedensel Seviyede Dönüşüm:
Solunumu geliştirir, enerjiyi düzeyini yükseltir.
Homeostazı dengeleyerek canlılığı artırır.
Vücudun detoks kapasitesini artırır.
Bağışıklığı ve dayanıklılığı güçlendirir.
Uykuyu rahatlatır, ağrıları hafifletir.
Zihinsel ve Duygusal Seviyede Dönüşüm:
Bireyi kendi öz değerleriyle hizalar.
Hücre hafızasında kayıtlı travmaları dönüştürür.
Öfke, korku, endişe, suçluluk gibi negatif duygu ve davranış paternlerini kırar.
Doğal neşe ve iç huzuruna açılmayı sağlar.
Ruhsal Seviyede Dönüşüm:
Bilinci mevcudiyet, farkındalık ve sonsuz olasılıklar frekansına yükseltir.
Yüksek bilinçle bağlantıyı kurar.
Ruhsal uyanış ve şifa bilincine yükseltir.
Aslı’nın ve nefesle dönüşüm seansları ile hayatlarını dönüştürenlerin de ifade ettiği gibi; yaşam “nefesle tanışmadan önce ve nefesle tanıştıktan sonra” olarak ikiye ayrılır.
Nasıl Uygulanır?
Dönüştürücü Nefes Seansları, oturarak ya da sırt üstü yatarak yapılır. Nefes akışı burundan veya ağızdan sağlanabilir. Her nefes seansı öncesi katılımcının nefesi analiz edilir, sonrasında seansa geçilir. Nefes koçu, nefesin bağlantılı ve rahat bir şekilde bilinçli olarak devreye girmesi için katılımcıya aracılık eder. Seans esnasında nefes alma ve verme arasında duraklama olmadan nefes bağlantısını kurmak, solunumun sistemli bir döngüye girmesine sebep olur ve alt karın bölgesinden başlayan nefes, solar pleksus alanından geçerek göğsün üst bölümüne ulaşır. Alt karından göğse yükselen nefesle bu bölgelerin birbirine bağlanması ile nefesin kapasitesi optimum seviyeye ulaşır. Bu şekilde nefes alarak vücudunuz, fiziksel gerilimi ve yüzeydeki stresi doğal haliyle, kendiliğinden serbest bırakmaya başlar. Süreç ilerledikçe, diyaframla nefes almayı ve nefesinizi gevşetmeyi öğrenirsiniz. Nefes derinleştikçe katılımcı da nefes bilincinde derinleşir. Böylece nefes giderek yüzeydeki kalıplardan daha derindeki kalıplara nüfuz etmeye başlar. Nefes bilincinde derinleşmek, daha derin duygusal ve zihinsel blokajları salıverme kapasitesini artırır.
Açık, rahat bir şekilde nefes alarak vücudunuz, fiziksel, duygusal ve zihinsel kalıpları ortaya çıkarmaya, salıvermeye ve bütünleştirmeye yardımcı olan yüksek bir enerji durumu yaratmaya başlar. Nefes dilinde “Aktivasyon” adı verilen bu durum, vücudun kendi kendini iyileştirme doğasını en yüksek kapasitede yeniden ortaya çıkarır. Zihin, bedenin doğasına uygun prensip, bakış açısı ve sağlıklı tutumlarla yaşamı deneyimlemeyi öğrenir ve uygun olmayanları serbest bırakırken bunu bütünsel olarak dönüştürerek yapar.
Nefes Terapisi, usta bir uygulayıcı ile (45-60 dakika) periyodik olarak düzenlenmiş bir dizi bire bir seansla ya da grup seansları, dersler ve/veya atölye çalışmaları ile uygulanabilir. Grup çalışmaları güvenli ve kapalı bir ortamda yapılır, bireysel dönüşümü daha da derin ve etkin kılmak için grubun gücünü kullanır. Bireysel çalışma ise, kişisel farkındalığı derinleştirmek, bireyin temel kalıplarını belirlemek ve uzun vadede açık, sağlıklı bir nefes sürerliliği için idealdir.